Onesies: alleen huispakken of ook trendy voor buiten?

On 7 januari, 2015 door Charles

134140-roze-23081741-product_rd-104729819We moesten er even aan wennen, maar inmiddels is het een geaccepteerd kledingstuk: de onesie. Heerlijk warm in de winter en super-comfortabel. Maar is een onesie alleen geschikt als huispak of kunnen we er gerust ook de straat mee op?

Comfortabel en zacht

Enige jaren geleden zag ik ze al in Denemarken. In ons vuistje lachten we de Denen uit, wat ze daar droegen, dat kon écht niet. Tot onze verbazing duurde het een paar jaar, maar waren de onesies ineens ook in Nederland erg populair. Eerst alleen als comfortabel huispak, maar de variaties zijn nu zo groot, dat het een volwaardig kledingstuk genoemd kan worden. Een onesie bestaat uit een deel en heeft meestal een rits of knoopjes. Omdat een onesie meestal gemaakt is van dezelfde stof als waar men joggingbroeken of comfortabele vesten van maakt, is het dragen comfortabel en zacht. Een onesie kan gebruikt worden als pyjama, maar de variant dieren-onesie doet het ook leuk op verkleedfeesten.

Comfortabel dragen is nog niet jezelf comfortabel voelen

De onesies waar je mee de straat op kunt zijn er ook, hoewel dat niet voor iedereen weggelegd is. Natuurlijk zit een onesie comfortabel, maar dat wil niet zeggen dat iedereen zich er comfortabel in voelt. Echter, met een stijlvolle onesie is dagelijks dragen best te doen. Van oorsprong is onesie een kledingmerk voor rompertjes, wat verklaart waarom het kledingstuk nog steeds comfortabel is. Ben je op zoek naar een pak met dierenprints of bekende stripfiguren, grote kans dat er een onesie met jouw held te vinden is. Omdat de onesies steeds stijlvoller worden, of omdat we er steeds meer aan wennen, zijn er al diverse beroemdheden gesignaleerd met een onesie op straat. Of een onesie nu ‘hot or not’ is, is afhankelijk van je smaak. Feit is, dat dat comfortabeler draagt dan een strakke panty of een spijkerbroek die net uit de wasmachine komt.

Love it or hate them…

Uiteraard is het bij trends altijd zo dat je niet alles mooi hoeft te vinden, maar bij de onesie is het zo ongeveer: je vindt ze fantastisch of je hebt er een bloedhekel aan. Ergens tussenin lijkt niet te kunnen. Waar de één een dergelijk kledingstuk vooral en alleen schattig vindt voor baby’s, is de ander niet meer in iets anders te zien. En wil de een nog niet met carnaval in een onesie gevonden worden, draagt de ander hem graag als hij gaat winkelen. De onesie is te scharen in de categorie comfortabele trends, waarvan we er in het verleden wel meer gekend hebben. Wat dacht je van de leggings, de uggs en de crocs? Tja, ‘you love it or you hate it’!