Kortingscodes, hoe werkt het?

On 22 september, 2015 door Charles

Wanneer u een (online) aankoop gaat doen, krijgt u vaak de mogelijkheid om bij het afronden van de bestelling een kortingscode in te vullen. U ontvangt dan een korting van de instelling waar u de aankoop zult doen.

Soorten kortingscodes

Er zijn veel diverse soorten kortingscodes. De meest gebruikelijk kortingscode is een procentuele korting op het aankoopbedrag. Dit is vaak een percentage tussen de 5% en de 25%, maar in
uitzonderlijke gevallen kan het zelfs 50% korting zijn.

kortingOok zijn er kortingscodes van een vast bedrag. Dit zal dan over het totale factuurbedrag afgaan. Een procentuele korting is bij een hoger aankoopbedrag altijd aantrekkelijker, omdat hierbij de korting word berekend over het totaal bedrag en dit is natuurlijk hoog bij een hoog aankoopbedrag.

Er zijn ook kortingscodes waar de verzending van de bestelling gratis zal worden gedaan. Vaak gebeurd dit bij bedrijven in het buiteland, want de verscheepprijs zal hier hoger liggen door de af te leggen afstand die het product zal moeten maken.

Waar kan ik ze vinden?

Kortingscodes kunt u op een aantal manieren in handen krijgen. Zo zijn ze verkrijgbaar bij een aankoop bij een instelling die werkt met kortingscodes. Onder andere bij Zalando gaan ze zo te werk. Hier geven ze geregeld bij een aankoop een voucher voor een korting van een vast bedrag, vaak 10 euro, voor het totale aankoopbedrag.

Ook zijn er instellingen die kortingscodes van diverse bedrijven aanbieden. Deze codes zijn gratis te verkrijgen op de website, maar er is wel sprake van een win-win-win situatie. De consument krijgt namelijk een korting bij het besteedde bedrag. De instelling waarvoor de kortingscode geldt, zal een hogere omzet genereren omdat het aantrekkelijk is om met korting te kopen. De laatste win is voor de organisatie die de kortingscodes aanbiedt. Deze krijgen commissie van de bedrijven, wanneer er een bestelling is geplaatst met de code die uniek is voor het bedrijf die de kortingscodes aanbiedt.