Hip én verantwoord: bamboe mode!

On 4 mei, 2016 door Charles

Katoen en polyester. Dat zijn de twee meest gebruikte materialen voor het produceren van onze kleding. En in een economie waarin we allemaal steeds meer kleding hebben, leidt het milieu hard onder de kledingindustrie. Bamboe als nieuwe kledingstof duikt op!

Feiten over bamboe kleding

Bamboe is lekker zacht en wordt gebruikt voor de productie van boxershorts, t-shirts, sokken en zelfs complete maatpakken. In vergelijking met bijvoorbeeld katoen, neemt Bamboe kleding veel vocht op; tot wel drie keer meer transpiratievocht.

Bij de productie van bamboe worden geen kunstmest, pesticiden en insecticiden gebruikt. Dat omdat bamboe van zichzelf een sterke grassoort is. Alles wat zonder (veel) menselijke hulp hard en goed groeit, is vaak een stuk milieuvriendelijker natuurlijk. Hoewel vaak ook bij de productie van bamboe textiel nog chemicalien worden gebruikt, ontstaan tegenwoordig steeds meer nieuwe technieken waarbij dit niet meer nodig is. Op die manier wordt bamboe textiel stapje voor stapje steeds milieuvriendelijker geproduceerd. Van het textiel worden niet alleen kledingstukken gemaakt, maar bijvoorbeeld ook beddengoed.

bamboekleding

Bamboe boxershorts als leuk cadeautje!

Help je mee door ook bamboe kledingstukken te gaan dragen? Cool! En help de wereld een handje; geef het bijvoorbeeld je vader tijdens vaderdag of je broertje voor zijn verjaardag. Zo wordt de wereld dankzij jou steeds een beetje groener en verantwoorder.

Andere milieuvriendelijkere stoffen dan katoen, polyester of viscose zijn organisch katoen of organische wol. Zelfs grote kledingketens als H&M wagen zich steeds vaker aan de productie van dergelijke milieubewuste modestoffen.