Betaalbare designerkleding van Nederlandse bodem

On 5 juni, 2014 door Charles

vintywomenNederland mag dan een klein land zijn, als fashionland zijn we de laatste jaren steeds groter aan het worden. Zo hebben we natuurlijk de jaarlijkse Amsterdam Fashion Week, maar ook hebben we steeds meer Nederlandse designers die ook internationaal flink aan de weg timmeren. Helaas is designer kleding vaak erg duur. Maar ook daar is de laatste jaren wat verandering in gekomen. Veel ontwerpers willen hun kleding ook graag aan de ‘normale’ man brengen en maken een speciale collectie voor modeketens als V&D, of H&M.

Viktor & Rolf

Viktor & Rolf, het bekende Nederlandse ontwerpersduo heeft naam gemaakt in vele landen van de wereld. Het ontwerpersduo maakt theatrale, uitgesproken prêt-à-porter, oftewel extravagante, maar draagbare kleding. In 2006 hebben ze voor H&M een collectie ontworpen en zoals te verwachten zorgde dit voor nogal wat scènes in verschillende filialen. Gelukkig hoef je nu niet moeilijk te doen om aan Viktor & Rolf kleding te komen en heb je er ook niet erg veel geld voor nodig. Online kun je namelijk tweedehands Viktor & Rolf kleding vinden. Kijk bijvoorbeeld eens bij Vintywomen.nl. Bij vintywomen verkopen ze tweedehands damesmerkkleding, waaronder Viktor & Rolf. En heb je zelf merkkleding die je kwijt wilt? Via vintywomen kun je er nog iets aan overhouden. 50 – 90% Van de opbrengsten zijn namelijk voor jou.

Daryl van Wouw

Daryl van Wouw is een jonge (1977) modeontwerper uit Utrecht. Hij liep hij stage bij Mart Visser en bij Donna Karan in New York en zijn afstudeercollectie werd genomineerd voor de Robijn Fashion Award. Een voorspoedig begin kun je wel zeggen. In 2006 toonde hij zijn eerste collectie aan de internationale pers op de New York Fashion Week. Zijn stijl is stoer, kleurrijk en sexy. Zijn inspiratie haalt hij uit muziek en zijn handelsmerk is om die reden de koptelefoon. In zijn winkel aan de prinsengracht in Amsterdam kun je zijn kleding kopen.

Mart Visser

Wie denkt dat Mart Visser alleen onbetaalbare kleding maakt heeft het mis. Naast haute couture heeft hij onder andere ook een kledinglijn voor V&D gemaakt. Behalve kleding ontwerpt hij overigens ook schoenen, tassen en brillen. De kans bestaat ook dat je op je werk in zijn kleding rondloopt, want hij produceert ook bedrijfskleding. Frans Molenaar bracht in 1993 zijn eerste haute couture collectie uit en kwam in 2003 voor het eerst op de markt met prêt-à-porter. Ook Mart Visser heeft stage gelopen bij een bekende, dat was namelijk bij de Nederlandse modeontwerper Frans Molenaar.

Marlies Dekkers

Marlies Dekkers is bekend geworden door haar kenmerkende lingerie ‘met al die bandjes’ en het gebruik van transparante materialen. Haar eerste ontwerpen waren vooral zwart, rood, of wit, maar inmiddels heeft ze meer kleuren in haar assortiment, en ook meerkleurige modellen. Ook Marlies Dekkers is in zee gegaan met een grote keten, namelijk Hunkemöller. Haar lingerie is overigens niet alleen in Nederland te koop, maar in totaal in 20 landen, waaronder ook Duitsland, België en Frankrijk.