Je kind in dezelfde outfit als jij: go or no go?

On 21 januari, 2014 door Charles

V&DIedereen heeft een andere smaak en iedereen heeft een andere stijl. Zo ook als het gaat om kleding. Waar jij houdt van rokjes, geeft een ander voorkeur aan strakke broeken. En wat maakt het uit – je kunt je immers precies kleden zoals jij dat wilt. Maar hoe zit dat met kinderen? Welke kleding trek jij je kinderen aan en hebben deze kleertjes misschien opvallend veel weg van jouw kleding-garderobe?

Je kind in dezelfde outfit als jij: doen of niet?

Misschien gebeurt het je onopgemerkt of wellicht juist heel bewust: veel ouders kleden hun kinderen in dezelfde stijl als zij zichzelf zouden vertonen. Dat is natuurlijk ook niet zo raar. De kleding die jij mooi vindt, draag je graag en aangezien je je kinderen natuurlijk ook graag vlot en leuk kleedt, is het niet vreemd dat zij in dezelfde stijl gekleed gaan. Maar waar ligt de grens? Wat is leuk en wat is bijvoorbeeld een echte no go?

Leeftijd matters

Het hangt natuurlijk in eerste instantie in grote mate af van de leeftijd van het kind. Is je kind twee, drie of vier jaar oud, dan zal hij of zij wellicht nog weinig geven om hetgeen hij in gekleed gaat. Echter, na het vierde levensjaar beginnen kindjes veelal een eigen mening te vormen: en zo ook een smaak en oordeel. ‘Ik wil vandaag een rokje aan!’ Dat klinkt je wellicht bekend in de oren. Je trekt een rokje uit de kast, welke je vorige week nieuw hebt aangeschaft voor je dochter. Met een schuin oog kijk je in de spiegel en tot je grote verbazing blijk je juist net een zelfde soort exemplaar aan te hebben…

Het juiste advies

Meningen verschillen, maar de meeste mensen vinden het niet gepast tot vreemd, wanneer volwassenen jeugdig gekleed zijn. En zeker wanneer de betreffende kleding opvallend veel weg heeft van dat van hun kinderen. Wat moet je dan doen? Het is natuurlijk belangrijk dat je draagt wat je zelf mooi vindt, maar als je niet zeker bent over je kledingstijl is het altijd goed om mensen in je omgeving eens om advies te vragen. Er zijn ook zogenaamde personal shoppers die je kunnen helpen om de juiste kleding te vinden of doe zelf inspiratie op in de kindercollecties bij bijvoorbeeld V&D. Genoeg mogelijkheden!