Wat zijn de trends voor de badmode in 2015?

On 7 mei, 2015 door Charles

daytona-beach-347345_640Nog even en de temperaturen gaan ruim boven de twintig graden. Een zomers gevoel, waarbij denken aan de zomervakantie natuurlijk onvermijdelijk is. Tijd om je alvast te verdiepen in de trends voor de zwemkleding voor 2015. En nu maar hopen op een mooie zomer!

Romantiek

Echt zoals vroeger: een topje dat wat losser is, met broderie, ruches of andere romantische accenten. Ook extra bandjes, mooie gevlochten straps op de rug of kralen, romantiek viert hoogtij.

Retro

Weet je nog in de jaren ’70, die zwembroeken die tot de navel reikten? Ze mogen weer! De stijlvolle prints maken natuurlijk wel dat de broekjes van deze tijd zijn. Ook de bikinitops zijn alles verhullend, maar toch sexy. Zelfs tops met hoog sluitende hals zijn in de verschillende collecties te vinden. Wist je dat zelfs zwemkleding met lange mouwen te koop is?

Sexy

Diepe V-halzen, veel laten zien maar toch ook veel verbergen, een badpak met open rug, het mag allemaal sexy zijn. Voor stringliefhebbers is er ook goed nieuws, de stringbikini is terug van weggeweest.

Sportief

Het lijkt de tegenhanger van sexy, het tegendeel is waar. Vooral voor echte zwemmers zijn de bikini’s en badpakken wat functioneler. Wat niet wil zeggen dat deze look niet sexy of hip is. Bikini’s met een stijlvolle snit, waarmee je toch sportief voor de dag komt.

Wild

De motieven op de bakpakken zijn dit jaar lekker druk. De zogenaamde all-over prints maken er een vrolijke boel van. Opvallende dierenprints, tropische prints of andere vrolijke prints, alles kan. Ook badgoed met delen transparante stof zijn in evenals neonkleuren.

Surfstyle

Sportiever dan sportief, hoog gesloten en met stoffen uit de duik- en surfsportwereld. Kortom: badpak aan en hop, op de surfplank. Ook een combinatie van retro en surfstyle is te vinden in de trends voor 2015: tips die gebaseerd zijn op een wetsuit.

Cut out en wrap

We kennen ze al een aantal jaar, monokini’s en trinkini’s. Beide modellen hebben de zogenaamde cut-outs, uitgesneden delen. Dit jaar zijn er ook wrap-bikini’s, waarbij de banden heel apart kruisen. Broekjes met open heupen maken deze trend compleet.

Onepiece

Waar we in de winter losgaan in de onesies, hebben we ’s zomers de onepiece. Het lijkt of de bikinitop los van de broek zit, maar schijn bedriegt. Sommige modellen zijn aan de achterkant gesloten, sommigen juist aan de voorkant.

Stijlvol

Wil je een badpak, maar niet direct een sportbadpak, kijk dan eens naar deze lijn. Super vrouwelijk, stijlvol en daarnaast ook nog hip. Voor iedereen die weet dat hij in een badpak beter voor de dag komt.

Witter dan wit

Hoewel wit bekend staat niet af te kleden, is het veel in de trend van 2015 te vinden. Vooral mensen met een donkere huid staat wit prachtig, voor bleke mensen is het geen aanrader. Een ding is zeker: wit valt op!