Een personal styliste voor één dag

On 8 juli, 2014 door Charles

VWAls ik naar een make-over programma kijk denk ik altijd bij mezelf dat ik ook wel eens door een styliste onder handen zou willen worden genomen. Helaas, om een eigen styliste in te huren moet je wel wat geld hebben, dacht ik daar dan meteen bij. Maar dat blijkt helemaal niet altijd het geval te zijn!

Goedkoop een personal stylist via Vintywomen

Dankzij Vintywomen’s ‘Detox your Wardrobe’ heb je voor € 24, – een personal stylist(e) voor 2 uur tot je beschikking. Samen met jou wordt je kledingkast doorgenomen, krijg je advies van wat goed te combineren valt, welke kleuren je goed staan en welke kleding eigenlijk niet meer kan. Goede merkkleding waarvan jullie samen besloten hebben dat het weg kan, wordt opgestuurd n aar Vintywomen, waar het een tweede leven kan krijgen. Van de verkopen van je tweedehands dameskleding krijg je uiteindelijk 50 – 90% van de opbrengst terug en daar zullen de kosten van je styliste vanaf getrokken worden.

Marktplaats kledingadvies en stylisten

Marktplaats, nu het er zo staat denk je waarschijnlijk ‘o ja’, maar ik snap dat het niet je eerste ingeving is als je op zoek bent naar een personal stylist. Toch is het een goed idee om er eens een kijkje te nemen. Let wel goed op, want omdat marktplaats zo laagdrempelig is zitten er ook veel ‘charlatans’ op de site. Goedkoop is nogal eens duurkoop, vooral als het gaat om het leveren van diensten. Het is aan te raden om degen die je van plan bent te raadplegen eerst eens op naam of bedrijfsnaam Googelt. Vind je niets, of enkel vage zoekresultaten, dan is het waarschijnlijk verstandig om even verder te zoeken.

Gratis kledingadvies

Online vind je ook concepten waarbij je gratis kledingadvies krijgt. Let wel: het advies is gratis, maar vaak zitten er voorwaarden aan de dienst verbonden. Deze voorwaarden zijn bijvoorbeeld dat je minimaal één kledingstuk moet kopen van een bepaald bedrag. Bij wgdesigns in Utrecht is het advies echter geheel vrijblijvend! Op de website vind je meer informatie over deze winkel en hun diensten.

Vriendendienst

Wie zegt dat je per se een professional nodig hebt om goed kledingadvies te krijgen? Je kunt ook samen met een of meerdere vriendinnen afspreken om eens met elkaar je kledingkast door te nemen. Behalve advies kunnen jullie ook kleding aan elkaar uitlenen (of weggeven natuurlijk). Het is wel handig als je van tevoren afspreekt volledig eerlijk te zijn naar elkaar toe wat betreft smaak en advies, anders hebben jullie er allebei uiteraard weinig aan.